Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
08/06/2018
Парламентарен контрол

I. Бойко Борисов, министър-председател на Република България ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно визитата на българския премиер в Москва в края на май 2018 г.

II. Валери Симеонов, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ относно 160 години от създаването на Болградската гимназия в контекста на демографската политика на Българското председателство.

2. Въпрос от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно 11-ата сесия на заседание на държавите, страни по Конвенцията на ООН за защита правата на хората с увреждания - 12-14 юни 2018 г., Ню Йорк (САЩ).

III. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВО АНГЕЛОВ ХРИСТОВ относно случая с генералния консул на Република България в гр. Одрин (Турция), във връзка с честването на националния празник Трети март.

2. Питане от н.п. ИВО АНГЕЛОВ ХРИСТОВ относно политиката за развитие на двустранните отношения между Република България и Република Турция.

3. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТОЯНОВ СТОЯНОВ, ГЕОРГИ ДИМИТРОВ АНДРЕЕВ и ЛАЛО ГЕОРГИЕВ КИРИЛОВ относно реакцията и предприетите мерки от Министерството на външните работи по повод изказване на 11.03.2018 г. на президента на Република Турция Реджеп Ердоган, касаещо население и територия в пределите на Република България.

4. Въпрос от н.п. ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно гроба на Св. Константин-Кирил Философ, базиликата "Сан Клементе", Рим.

5. Питане от н.п. ДРАГОМИР ВЕЛКОВ СТОЙНЕВ, ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ, КОЛЬО ЙОРДАНОВ МИЛЕВ, НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ и НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ относно обезщетяването на тракийските бежанци.

6. Въпрос от н.п. ПЕТЪР БОЙКОВ ВИТАНОВ и ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ относно сигурността и обезпечеността на Генералното ни консулство в Мюнхен.

7. Въпрос от н.п. ПЕТЪР БОЙКОВ ВИТАНОВ относно предложение за почетен консул на Република България в Република Македония.

8. Въпрос от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ и ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно задължително писмено съгласуване на международни инициативи на общините с Министерството на външните работи.

IV. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно Дом за възрастни хора с психични разстройства в с. Радовец, общ.Тополовград, обл. Хасково.

V. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно мерки за обезвреждане на животински отпадъци в страната.

2. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно определяне на ставките на площ обработваема земя и сроковете за изплащане на субсидиите към земеделските стопани за кампания 2017 г.

3. Питане от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА, ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА, ВАЛЕНТИНА АЛЕКСАНДРОВА НАЙДЕНОВА и МИЛКО НЕДЯЛКОВ НЕДЯЛКОВ относно състоянието на горските пътища.

4. Въпрос от н.п. РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ относно възможността Министерство на земеделието, храните и горите да подпомага дейността на агрометеорологичната мрежа на Националния институт по метеорология и хидрология БАН, чрез осъществяване на целево финансиране на наблюденията и поддръжката на тази мрежа.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят Томислав Дончев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Николай Тишев;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса от народните представители Анелия Клисарова и Йордан Младенов; и Донка Симеонова; и на 4 въпроса с писмен отговор от народните представители Донка Симеонова; Георги Гьоков (2 въпроса); и Иван Валентинов Иванов;
- министърът на вътрешните работи Валентин Радев – на 2 въпроса от народните представители Иван Валентинов Иванов; и Георги Гьоков;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 1 въпрос от народния представител Кристина Сидорова;
- министърът на туризма Николина Ангелкова – на 1 въпрос от народния представител Тодор Байчев; и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Миглена Александрова.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Стоян Мирчев към заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов; министърът на финансите Владислав Горанов; министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски; и министърът на икономиката Емил Караниколов.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
Поради ползване на отпуск по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Форма за търсене
Ключова дума