Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
15/06/2018
Парламентарен контрол


I. Разисквания по питане:

Разисквания по питането от народните представители Георги Михайлов, Георги Йорданов, Илиян Тимчев и Георги Гьоков към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно Национална здравна карта на Република България.

II. Отговори на въпроси и питания:I. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно въвеждането на нова технология за контрол на кръвните продукти за вирусоносителство.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно забавено разглеждане на жалби до НЕЛК срещу решения на ТЕЛК.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно разходите за онкомедикаменти.

II. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно констатации за лошо управление на държавните предприятия в Доклада на Европейската комисия за България за 2018 г., включващ задълбочен преглед относно предотвратяването и коригирането на макроикономическите дисбаланси.

2. Въпрос от н.п. ПЕТЪР ХРИСТОВ ПЕТРОВ относно развитието на два големи проекта край гр. Сливен.

III. Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЖЕЛЬО ИВАНОВ БОЙЧЕВ относно контрола, осъществяван от митническите органи върху вноса на горива.

IV. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ относно политика на Министерството на отбраната за развитие на "ТЕРЕМ" ЕАД.

2. Въпрос от н.п. РАДОСТИН РАДОСЛАВОВ ТАНЕВ относно извършвани тестови стрелби на военен полигон "Змейово".

3. Въпрос от н.п. ДЖЕЙХАН ХАСАНОВ ИБРЯМОВ относно Инвестиционен проект "Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС".

4. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ ИВАНОВ и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно закриването на Териториална дирекция "Държавен резерв" - Враца.

5. Въпрос от н.п. ХРИСТО ГРУДЕВ ГРУДЕВ относно дооборудване на модулите на военните формирования, разположени до планински региони със снегопочистваща техника - роторни снегорини.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на икономиката Емил Караниколов - на 2 въпроса от народните представители Веска Ненчева и Манол Генов; и Димитър Данчев;
- министърът на вътрешните работи Валентин Радев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 1 въпрос от народните представители Светла Бъчварова и Николай Пенев; и на 1 питане от народния представител Петър Христов Петров;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 2 въпроса от народните представители Георги Михайлов; и Илиян Тимчев и Георги Йорданов;
- министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – на 1 въпрос от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Иван Димов Иванов;
- министърът на културата Боил Банов – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Кристина Сидорова; и Стефан Данаилов и Чавдар Велинов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева; и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
Поради ползване на отпуск по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Поради предварително поети ангажименти с международно участие, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на туризма Николина Ангелкова.
В заседанието за парламентарен контрол няма възможност да участва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, поради ангажираност в предвидени срещи (заседания), включени в Календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., одобрен с решение на Министерския съвет № 817 от 29.12.2017 г.Форма за търсене
Ключова дума