Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
08/02/2019
Парламентарен контрол

I. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори (след 12.30 часа) на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно тиражирани в медийното пространство искания на работодателските организации, които на практика биха отнели права и придобивки на работниците и служителите в България.

II. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно изпълнение на Приоритетната програма от София, приета на Срещата на върха на ЕС за Западните Балкани.

2. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно управление на недвижимата собственост на българската държава в чужбина.

3. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно позицията на Министерството на външните работи на Република България относно появилите се в последните месеци данни и статии в средствата за масова информация за неравнопоставено положение и третиране на български граждани, родители на деца в Норвегия, както и за предприети действия от страна на министерството за осигуряване адекватна защита и съдействие на същите тези граждани, в отстояване на техните права и законни интереси.

III. Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ИВАНОВ ВЛАДИМИРОВ и ЛЮБОМИР БОЙКОВ БОНЕВ относно мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух в гр. Перник.

2. Въпрос от н.п. ИВЕЛИНА ВЕСЕЛИНОВА ВАСИЛЕВА относно предприети действия по сигнали за нарушения, свързани с унищожаването на дюни и строителни дейности по черноморското крайбрежие.

IV. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Питане от н.п. ГЕОРГИ СТРАХИЛОВ СВИЛЕНСКИ и ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ относно политиката на министерството по въвеждането в действие на електронните винетки.

2. Въпрос от н.п. ПЕНЧО ПЛАМЕНОВ МИЛКОВ относно необходим ремонт на Дъгов мост над р. Русенски лом, град Русе.

3. Въпрос от н.п. ЛЮБОМИР БОЙКОВ БОНЕВ относно републикански път III-637: гр. Трън - с. Вукан - с. Пенкьовци.

4. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно работата на фирмите, наети да поддържат държавните пътища в Смолянска област.

5. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА относно ремонт на пътя в района на кариера за инертни материали в близост до село Скалско, община Дряново.

V. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ относно стартирането на процедура " Развитие на услуги и други неземеделски дейности " по подмярка 6.4.1. на Държавен фонд земеделие.

2. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно мерки на Българската агенция по безопасност на храните по отношение на стадата с установено наличие на сероположителни животни за чума по дребните преживни животни.

VI. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ХРИСТОВ ЯНКОВ относно работни места в сектор " Енергетика ".

VII. Николина Ангелкова, министър на туризма ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВЕЛИНА ВЕСЕЛИНОВА ВАСИЛЕВА, ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ и ДИАНА ДИМОВА САВАТЕВА относно действия по компетентност на Министерството на туризма във връзка със сигнали за нарушения по черноморското крайбрежие.

2. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно дейността на националните зимни курорти през тази зима.

VIII. Младен Маринов, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно възникнало напрежение около действия на служители на СДВР при гражданска инициатива, проведена в и пред посолството на Боливарска Република Венецуела.

IX. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Питане от н.п. ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА и НАДЯ СПАСОВА КЛИСУРСКА-ЖЕКОВА относно визия на Министерство на труда и социалната политика по отношение на промени в трудовото законодателство.

2. Въпрос от н.п. СВЕТЛАНА АНГЕЛОВА НАЙДЕНОВА относно проекта на Национална стратегия за детето 2019-2030.

X. Цецка Цачева, министър на правосъдието ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно позицията на Министерство на правосъдието на Република България относно появилите се в последните месеци данни и статии в средствата за масова информация за неравнопоставено положение и третиране на български граждани, родители на деца в Норвегия, както и за предприети действия от страна на Министерството за осигуряване адекватна защита и съдействие на същите тези граждани в отстояване на техните права и законни интереси.

XI. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Питане от н.п. ТАНЯ ТОДОРОВА ПЕТРОВА относно вижданията на Министерството на образованието и науката за бъдещето на езиковите гимназии.

2. Въпрос от н.п. ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА относно политиката на Министерството на образованието и науката за подобряване на възпитателната функция на образованието.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на
отговори със седем дни са поискали:
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – на 2 въпроса от народните представители Станислав Владимиров; и Веска Ненчева; и на 27 въпроса с писмен отговор от народните представители Жельо Бойчев и Христо Проданов; Александър Симов; Николай Иванов и Иван Генов; Пенчо Милков и Георги Стоилов; Йордан Младенов и Надя Клисурска-Жекова; Весела Лечева и Валентин Ламбев; Светла Бъчварова; Станислав Владимиров и Любомир Бонев; Иван Ибришимов; Георги Гьоков; Кристиан Вигенин и Николай Пенев; Милко Недялков; Анелия Клисарова и Иван Димов Иванов; Кристина Сидорова; Цветан Топчиев и Филип Попов; Иван Ченчев и Радослав Стойчев; Даниел Йорданов; Георги Йорданов, Георги Търновалийски и Манол Генов; Стоян Мирчев; Иван Валентинов Иванов и Манол Генов; Кольо Милев и Таско Ерменков; Васил Антонов; Денчо Бояджиев; Атанас Костадинов и Илиян Тимчев; Дора Янкова; Николай Тишев и Тодор Байчев; и Иван Валентинов Иванов;
- министърът на правосъдието Цецка Цачева - на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Георги Стоилов и Иван Димов Иванов; и Георги Стоилов;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 1 въпрос от народните представители Георги Стоилов, Пенчо Милков и Крум Зарков; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Георги Стоилов и Иван Димов;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Пенчо Милков;
- министърът на младежта и спорта Красен Кралев – на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Теодора Халачева и Димитър Георгиев.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 3 въпроса от народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева; Николай Тишев; и Стефан Бурджев към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова;
- 1 въпрос от народния представител Георги Йорданов към министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Форма за търсене
Ключова дума