Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
15/02/2019
Парламентарен контрол 9.00 часа

I. Разисквания по питане

Разисквания по питането на народните представители Георги Свиленски и Димитър Данчев към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова относно политиката на министерството по въвеждането в действие на електронните винетки.

II. Отговори на въпроси и питания:


I. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВЕЛИНА ВЕСЕЛИНОВА ВАСИЛЕВА, ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ и ДИАНА ДИМОВА САВАТЕВА относно предприети действия по сигнали за нарушения, свързани със строителни дейности по черноморското крайбрежие.

2. Въпрос от н.п. СТЕФАН ИВАНОВ БУРДЖЕВ относно състоянието на път III -305 от републиканската пътна мрежа , преминаващ през територията на с. Садовец и с. Крушовица , област Плевен.

3. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ИВАНОВ ВЛАДИМИРОВ относно ремонт на път I-1 от кв. "Княжево" до пътен възел Даскалово.

4. Въпрос от н.п. ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА относно осигуряването на безопасността на движението по републикански път І-6 на територията на с. Кърнаре, община Карлово.

5. Въпрос от н.п. СЕВИМ ИСМАИЛ АЛИ относно рехабилитация на републикански път I-7 км. 189+300 до път III 7006 км. 202+290 от разклона на Садово и Везенково в посока Върбица и отварянето на Върбишкия проход за движение на МПС.

II. Красен Кралев, министър на младежта и спорта ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ относно премахването на лекоатлетическата писта на стадион " Пловдив ".

III. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Питане от н.п. ТАНЯ ТОДОРОВА ПЕТРОВА относно вижданията на Министерството на образованието и науката за бъдещето на езиковите гимназии.

2. Въпрос от н.п. ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА относно политиката на Министерството на образованието и науката за подобряване на възпитателната функция на образованието.

3. Въпрос от н.п. ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА относно политика на Министерството на образованието и науката за превенция на насилието в образователните институции.

4. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно пенсиониране на директора на ОУ " Иван Вазов ", с. Поточница , обл. Кърджали.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на
отговори със седем дни са поискали:
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – на 1 въпрос от народния представител Васил Антонов; и на 27 въпроса с писмен отговор от народните представители Георги Свиленски и Иван Валентинов Иванов;
- министърът на финансите Владислав Горанов – на 1 въпрос от народните представители Иван Димов Иванов и Димитър Данчев; и на 1 питане от народните представители Драгомир Стойнев и Димитър Данчев;
- министърът на вътрешните работи Младен Маринов – на 1 въпрос от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Станислав Владимиров и Любомир Бонев; и Милена Дамянова;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 3 въпроса от народните представители Димитър Бойчев и Диана Саватева; Георги Михайлов и Илиан Тимчев; и Иван Ченчев; и на 3 въпроса с писмен отговор от народните представители Донка Симеонова, Виолета Желева и Георги Гьоков; Михаил Христов и Теодора Халачева; и Валентина Найденова; и на 1 питане от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на туризма Николина Ангелкова – на 1 въпрос от народния представител Стефан Бурджев;
- министърът на земеделието и храните Румен Порожанов – на 3 въпроса от народните представители Румен Георгиев; Светла Бъчварова; Николай Иванов, Иван Генов и Румен Георгиев;
- министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Надя Клисурска-Жекова и Виолета Желева;
- министърът на културата Боил Банов – на 2 въпроса от народните представители Георги Гьоков; и Красимир Янков.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Николай Тишев към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на околната среда и водите Нено Димов.
Поради ползване на отпуск по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на правосъдието Цецка Цачева.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Форма за търсене
Ключова дума