Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
15/03/2019
I. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВЕСЕЛИН НАЙДЕНОВ МАРЕШКИ и ПЛАМЕН ТРИФОНОВ ХРИСТОВ относно разходване на средства от Министерството на отбраната за медии и кампанията "Бъди войник".

II. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРЪСТИНА НИКОЛОВА ТАСКОВА относно демографската криза.

III. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ относно изграждането на четирилентов път между Бургас и най-посещавания черноморски курорт Слънчев бряг.

2. Въпрос от н.п. ПЛАМЕН ИВАНОВ МАНУШЕВ и ДАНИЕЛА ДОБРЕВА ДИМИТРОВА относно изпълнението на проект "Рехабилитация на водопровод Помпена станция Малина до водоем 300 м3 - Генерал Тошево".

3. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВА ВЪЛЧЕВА АТАНАСОВА относно реализирането на проекти по Проект "Енергийно обновяване на българските домове" в област Разград.

4. Въпрос от н.п. БОРИС ПЕТКОВ КЪРЧЕВ и МАНОИЛ МИНЧЕВ МАНЕВ относно проект за обходен път на гр. Казанлък след тунела под Шипка, осигуряващ връзка на републикански път I-5 с републикански път I-6.

5. Въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛОВ МИХОВСКИ относно изграждането на нов мост над р. Бели Осъм, гр. Троян, обл. Ловеч.

IV. Цецка Цачева, министър на правосъдието ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АННА ВАСИЛЕВА АЛЕКСАНДРОВА относно мерките, предприети от Министерството на правосъдието за противодействие на незаконната реч на омраза.

2. Въпрос от н.п. МАРИЯ ЙОРДАНОВА ИЛИЕВА относно постигнати резултати по изпълнение на препоръките от Доклада на ЕК за напредъка на България по механизма за сътрудничество и оценка.

V. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПОЛИНА ЦВЕТОСЛАВОВА ЦАНКОВА-ХРИСТОВА относно свръхупотреба на енергийни напитки на деца в България.

2. Въпрос от н.п. ДАНИЕЛА ДОБРЕВА ДИМИТРОВА относно обновяване на базата на Спешната медицинска помощ на територията на област Добрич по проекта за модернизация на спешната медицинска помощ.

VI. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. РАДОСТИН РАДОСЛАВОВ ТАНЕВ относно изграждане на ракетни площадки за противоградова защита в област Стара Загора.

2. Въпрос от н.п. КРЪСТИНА НИКОЛОВА ТАСКОВА относно форум "Двойният стандарт при храните в ЕС - да сложим проблема на масата", който се проведе на 30 април 2018 г.

VII. Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН СТЕФАНОВ ВЪЛКОВ относно събиране на такса шум (екологична) от летищата за обществено ползване.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на
отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят Томислав Дончев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Кръстина Таскова;
- министърът на вътрешните работи Младен Маринов – на 1 въпрос от народния представител Боряна Георгиева;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – на 3 въпроса от народните представители Калин Василев; Боряна Георгиева; и Радослава Чеканска;
- министърът на туризма Николина Ангелкова – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Спас Панчев;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 2 въпроса от народните представители Атанас Стоянов; и Даниела Димитрова.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 2 въпроса от народния представител Веселин Марешки към заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов;
- въпрос от народния представител Джевдет Чакъров към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на културата Боил Банов.
Форма за търсене
Ключова дума