Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът подкрепя възможността да се гласува и дистанционно по електронен път
21/01/2016

Парламентът прие решение, с което подкрепя възможността да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите и при разписани законови гаранции за тайната на вота, гражданския контрол върху изборния процес и сигурността на информационните системи. В гласуването участваха 192 народни представители, от които 136 бяха "за", а 56 - "против".

До 29 февруари тази година правната комисия ще трябва да обсъди на първо гласуване всички постъпили и новопостъпили законопроекти, свързани с Изборния кодекс, включително законопроекти, предвиждащи въвеждането и на дистанционно гласуване по електронен път. Комисията ще трябва да разгледа и анализира всички възможности и процедури за дистанционно електронно гласуване в приложните системи на европейското законодателство.

До края на април 2016 г. правната комисия ще трябва да излезе с доклад за второ четене на приетите на първо гласуване законопроекти на Избирателния кодекс.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини